• Suscribirse
Llámanos: 651591989

Noticias 140 Comunicació

Instagram: la teva vida en venda?

Instagram-red-social-fotografias-lider-cien-millones-usuarios-todo-mundo“Estàs d’acord que un comerç o qualsevol altra entitat pugui pagar-nos per utilitzar l’àlies, els teus gustos, les teves fotos (amb qualsevol associació de metadades), i / o qualsevol cosa que facis, per continguts de pagaments esponsoritzats o promocions, sense cap compensació per a tu “. Aquesta és la frase de la polèmica, publicada als nous termes de servei d’Instagram aquesta setmana. La famosa aplicació de retoc fotogràfic, en què es calcula que es pugen diàriament a tot el món 5 milions d’instantànies, va ser comprada aquest any per Facebook. La xarxa social més famosa del món sempre ha estat envoltada de polèmica per les seves múltiples errades en la seva privacitat (més que errors, canvis constants en la plataforma, el que implica que molta informació quedi al descobert sense que l’usuari toqui absolutament res). La seva nova adquisició, pel que sembla, segueix els mateixos passos.

Instagram ha canviat la manera de veure la fotografia de moltes persones a nivell mundial. Es diu que no s’és fotògraf per només descarregar-te la App. És cert, però també és veritat que les fotos a Instagram gaudeixen d’un alt nombre de seguidors, ja que les converteixen en imatges que recorden a les càmeres antigues, com la Polaroid o la Kodak Instamatic. Instagram no és l’únic programa d’aquestes característiques que hi ha al món (només cal veure el Leme Leme o d’altres), però sí que és el més popular. Ara, amb aquestes noves normes d’ús, molts usuaris han decidit donar de baixa el seu compte, i és que moltes persones no estan disposades a que es comerciï amb les seves imatges sense rebre res a canvi. Les noves normes d’ús, a més, són vistes com una traïció a les regles de joc establertes: el compartir fotos entre amics i amigues units per afinitats similars. Ara, es veu més l’app com un mercat de comerç fotogràfic que una xarxa social.

Imaginin-se que un bon dia veuen la foto de la seva mascota, del paisatge que es veu des de casa d’estiu o, el que és més greu, dels seus fills en un anunci d’una marca qualsevol. Una foto que ha fet vostè. Una foto per la qual Instagram ha percebut una quantitat indeterminada de diners i de la qual vostè no ha vist un cèntim. Això és el que els amos de l’aplicació faran acceptar a tots els usuaris a partir del pròxim 16 de gener. Després de la polèmica sorgida en altres xarxes (com sempre, Twitter al capdavant), les queixes dels usuaris al bloc de Instagram, i de les baixes que ja s’han produït, la xarxa fotogràfica ha publicat un aclariment: ara diuen que no es té intenció de vendre les imatges, però … creurem ara a Instagram? El mal ja està fet.

Deja un comentario